Vražji krempelj gel Krauterhof®

MPC 7,99€

Vražji krempelj je trajnica, sestavljena iz več korenin. Iz primarne korenine v zemlji poganjajo številne stranske korenine in plazeča stebla s krpastimi listi. V stranskih koreninah je zaloga vode. Iz zalistja rastejo rdečevijolični cvetovi iz katerih se razvijejo plodovi z izrastki, ki imajo kaveljčke. Vražji krempelj raste na jugu Afrike, v puščavi Kalahari. Korenina vražjega kremplja se v ljudskem zdravilstvu uporablja za lajšanje bolečin, pri artritisu, poškodbah, presnovnih boleznih, obolenjih ledvic, mehurja, žolča, alergijah.

Vražji krempelj gel Krauterhof vsebuje zeliščni izvleček iz korenine rastline vražji krempelj, kot tudi izvlečke evkaliptusa, mentola in kafre. Gel je primeren za osvežujočo nego in poživljajočo masažo celega telesa. Zelo prijeten je za masažo in nego obremenjenih in utrujenih sklepov. Gel izboljšuje obrambni mehanizem kože, intenzivno osveži kožo in pospešuje prekrvavitev kože. Pri znanstvenih raziskavah je bilo za vražji krempelj dokazano pozitivno delovanje. Zaradi tega je tudi v Evropi uporaba te rastlina že dolgo zelo priljubljena v različnih proizvodih za sproščujočo masažo in sorodnih izdelkih, ki poživljajo, ščitijo in obnavljajo kožo, ter ustvarjajo občutek ugodja.

Uporaba: Z rahlim masiranjem vtrite gel vražji krempelj v kožo. Enakomerna masaža poskrbi za pomirjajoče počutje. Gel vražji krempelj je primeren samo za zunanjo uporabo.

Sestavine: voda, denat. alkohol, propilen glikol, PEG-40 hidrogenirano ricinus olje, ekstrakt korenine Harpagophytum Procumbens (hudičevi kremplji), mentol, eterično olje evkaliptusa, kafra, natrijev karbomer, dišava, limonen, sorbitol, citronska kislina, natrijev hidroksid, fenoksi etanol, etilheksil glicerin, CI 16255, CI 19140.

Proizvedeno v Nemčiji

Rok uporabe 12 mesecev od odprtja embalaže