Varnost

Uporabljamo ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih in drugih zaupnih podatkov. Če ste obiskovalec spletnih strani Stajer-trade.si, o vas zbiramo podatke le z uporabo piškotkov. Štajer trade d.o.o. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov vseh uporabnikov vseh storitev, ki jih zagotavlja, v skladu s predpisi s področja varstva osebnih podatkov, ki veljajo v Republiki Sloveniji.


Piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile možne brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, tako se prihrani čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več – kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev, pomagajo pri zbiranju raznih statistik o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh. Z uporabo piškotkov Štajer trade d.o.o. zbira naslednje podatke obiskovalcev spletnih strani:

  • informacije o napravi (vrsta, znamka in tip);
  • informacije o operacijskem sistemu (vrsta in verzija);
  • informacije o spletnem brskalniku (vrsta in verzija);
  • informacije o nastavitvah zaslona (npr. resolucija);
  • informacije o jezikovnih nastavitvah;
  • informacije o straneh, ki so bile prikazane.

Tehnične informacije o napravi in programski opremi zbiramo zaradi zagotavljanja kakovostnega in jezikovno ustreznega prikaza spletnih strani. Informacije o straneh, ki so bile prikazane, zbiramo za potrebe analitike, ki nam omogočajo izboljševanje vsebin in uporabniške izkušnje. Obiskovalca spletnih strani zgolj z uporabo teh podatkov ni mogoče identificirati. Z uporabo piškotkov Štajer trade d.o.o. poleg zgoraj navedenih podatkov, ki jih zbira o obiskovalcih spletnih strani, zbira tudi naslednje osebne podatke obiskovalca:

  • IP naslov;
  • podatke o lokaciji oziroma vstopni točki dostopa do interneta.

Te podatke Štajer trade d.o.o. zbira za potrebe identifikacije uporabnika.

Katere piškotke vsebuje spletno mesto?

Tip piškotka Komu služijo Naziv in trajanje
Nujno potrebni piškotki
Ti piškotki so potrebni, da vam ponudimo storitve, ki so na voljo na tej spletni strani. Omogočajo prijavo v vaš uporabniški profil, izbiro jezika, valute, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.
Štajer trade d.o.o. language – 1 mesec
currency – 14 dni
CL_MM_DPO – 1 mesec
PHPSESSID – do konca seje
Funkcionalni piškotki
Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo.
AddThis
Twitter
Facebook
Google
_atuv* – do 2 leti
reg_fb_* – ne poteče
NID – 6 mesecev
Piškotki za analitiko
Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov.
Google Analytics _ga – 6 mesecev
_gat – 1 dan
utm* – do 2 leti

Pobriši piškotke

Pridržki

Štajer Trade d.o.o. ne zagotavlja točnosti podatkov na spletni strani in ne odgovarja za vsebino zunanjih spletnih strani, do katerih pridete prek objavljenih povezav na spletnih straneh www.stajer-trade.si.

Za vse dodatne informacije ali pooblastila se obrnite na:

Štajer trade d.o.o.
Industrijska 27
2000 MARIBOR
T: 02 228 73 40
F: 02 228 73 42